Kogudus lubab traktorivarga tabajale 1000 eurot (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Nüüdseks varastatud väiketraktor teenis läinud suvel rahvusvahelises laagris osalejaid.
Nüüdseks varastatud väiketraktor teenis läinud suvel rahvusvahelises laagris osalejaid. Foto: Erakogu

Paar ööd tagasi varastati Pilistvere pastoraadi juurest kogudusele kuuluv väiketraktor, mis on seal hooldustööde juures väga vajalik. Kahju suurus on 8000 euro ringis ning kui peaks õnnestuma vihjete abil traktor leida, on kogudus nõus vaeva­tasuks välja andma 1000 eurot. Masina eripära on kasvuhooneplastist ehitatud katus.

Koguduse juhatuse liikme Richard Pruuni sõnutsi viidi traktor TYM T273 ära 9. märtsi öösel. Traktoril on eraldi võti, aga oskajamad suudavad seda ka ilma käivitada. Umbes tonniraskust masinat on ka lihtne minema veeretada, pealegi oli enne varastamist raske käru sellel järelt ära tõstetud ja maha jäetud. Pruun arvas, et seda suutis teha kas väga tugev mees või oli teo sooritajaid mitu.

2014. aastal soetatud väiketraktor oli koguduse pargis ja mujal kirikuhoonete ümber asendamatu töövahend, kui oli vaja puumürakaid vedada või surnuaiast oksi koristada. Selle juhtimisega said kõik hakkama, sest seda on lihtne käsitseda. Traktoriga tehti ka kõiki muid töid, samas oli selle koormus Pruuni sõnutsi siiski suhteliselt väike, seega on traktor heas korras. Kogudusel on veel üks suur ja vana lääne traktor, aga sellega oskavad vähesed sõita.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles