Turu parklas tehtud muudatus nörritab ettevõtjaid ja tihendab mujal parkimist

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Leola tänava äärne SuperAlko kauplus palub linnavalitsusel leida lahendus, kuidas tagada kaubaautole ligipääs ja töötajatele parkimiskohad poe ees.
Leola tänava äärne SuperAlko kauplus palub linnavalitsusel leida lahendus, kuidas tagada kaubaautole ligipääs ja töötajatele parkimiskohad poe ees. Foto: Marko Saarm

Jaanuari keskel muudeti Viljandi turu parklas korda: seal tohib autot hoida kaks tundi. Ümberkaudsete ettevõtete elu on see keerulisemaks muutunud, linn liigub tasapisi aga üleüldise tasuta parkimise kaotamise poole.

Eelmisel nädalal pöördus Viljandi linnavalitsuse poole Leola tänava äärse SuperAlko poe juhataja Anželika Klais. Parkimisega on SuperAlko kinnitusel muret olnud varemgi, kuid pärast turu parklas tehtud muudatust on see SuperAlko parklas, kus tohivad peatuda vaid poe kliendid, võimendunud. "Pargitakse maja ette ja igale nurgale, kus on tasuta, autod jäetakse seisma ka pikemaks ajaks."

Juhataja kinnitusel on töötajatel, kes kella 10 paiku hommikul tööle tulevad, keeruline parkimiskohta leida ning kui jätta auto turu parklasse, siis seal tehakse pärast kahe tunni möödumist trahvi. "Selline olukord on üpris tihti, et tuleb tiirutada mitu ringi ja oodata, kus tasuta koht vabaneb," seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles