Viis naist muusikalises romantikapaadis, tugitoolist rääkimata

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Šoti näitekirjaniku Isobel McArthuri komöödia «Uhkus ja eelarvamus (justkui)» on inglise kirjaniku Jane Austeni maailmakuulsa romaani adaptsioon, milles kõiki tegelasi mängivad viis näitlejannat.
Šoti näitekirjaniku Isobel McArthuri komöödia «Uhkus ja eelarvamus (justkui)» on inglise kirjaniku Jane Austeni maailmakuulsa romaani adaptsioon, milles kõiki tegelasi mängivad viis näitlejannat. Foto: Elena Koit

Šoti näitekirjaniku Isobel McArthuri komöödia «Uhkus ja eelarvamus (justkui)» pöörleb ja möllab Ugala teatri suure saali laval üle kolme tunni, pakkudes nii peenemaid alltekste kui allapoole vööd nalju, romantilise kirjandusklassika viljakal pinnasel õitsevat möödunud sajandi popmuusikat elavas esituses ning suurepärases võitlus- ja näitlusvormis viieliikmelist naiskonda.

See lustakas lugu on inglise kirjaniku Jane Austeni ilmakuulsa romaani adaptsioon, milles kõiki tegelasi mängivad viis näitlejannat. Kokku paari­kümnes rollis laulavad, tantsivad ja naudivad täiel rinnal kogu protsessi Adeele Jaago, Jaana Kena, Klaudia Tiitsmaa, Margaret Sarv ja Lauren Grinberg (EMTA lavakunstikool). Kui arvestada, et tegevus toimub viies erinevas asukohas, võib oodata eriti hoogsat karusselli ja pettuma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles