Raskete vigastustega varjupaika jõudnud kass vajab raviks annetajate abi

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Varjupaika jõudnud hädises olekus Tess vajab ravi. See võib aga maksma minna ligi tuhat eurot ning seetõttu otsib Varjupaik annetajaid, kes saaksid noorkassi ravi toetada.
Varjupaika jõudnud hädises olekus Tess vajab ravi. See võib aga maksma minna ligi tuhat eurot ning seetõttu otsib Varjupaik annetajaid, kes saaksid noorkassi ravi toetada. Foto: Erakogu

Viljandi varjupaik otsib annetajate abi kass Tessile, kes saabus nende juurde suurte vigastustega. Tõenäoliselt on kassiga juhtunud õnnetus ning nüüd piinleb ta valudes, sest tal on suulaelõhe, paremas silmas põletik, kopsupõletik ja hambad katki. Ravi võib maksma minna ligi tuhat eurot.

Varjupaik kirjeldab oma sotsiaalmeedia postituses, et Tess on noorepoolne punane kassipoiss, kes oli Viljandis pikaaegne hulkur. Ta oli ammust ajast tuttav ühele eakale naisele, kes talle aeg-ajalt süüa pakkus ja kellega ta hästi läbi sai. Ühel hetkel lõpetas Tess söömise ning muutus õnnetuks ja loiuks. Hoolimata sellest, et Tess on tänavakass, tundis tädike tema pärast suurt muret ja viis ta kliinikusse.

Seal selgus, et Tessil on paremas silmas sisestruktuuride põletik ehk uveiit ja suulaelõhe, mis vajaksid täpsemaid uuringuid ja kirurgilist korrigeerimist, kuid vanatädil ei ole selleks kuskilt raha võtta. Tess toimetati Viljandi loomade varjupaika lootuses, et ehk ilmub kuskilt välja tema omanik, kuid seni pole keegi temast puudust tundnud ning Tessil pole ka kiipi ja kaelarihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles