Valmar Haava Viljandi vald peab hakkama elu korraldama elanike vajadusi ja huve silmas pidades

Valmar Haava
, Viljandi vallavolinik EKRE
Copy
Leies tegutsevas lasteaiarühmas käib praegu kümme last, sügisest peaks neid alles jääma kuus. Viljandi vallavalitsuse esialgne plaan on lasteaiarühm sulgeda ning lapsed teistesse rühmadesse suunata.
Leies tegutsevas lasteaiarühmas käib praegu kümme last, sügisest peaks neid alles jääma kuus. Viljandi vallavalitsuse esialgne plaan on lasteaiarühm sulgeda ning lapsed teistesse rühmadesse suunata. Foto: Elmo Riig

Viljandi vallas on viimasel ajal leidnud aset palju arutelusid ja mitu neist on olnud seotud endise Kolga-Jaani valla piirkonnaga. Üks tõsisem teema on praegu Leiest lasteaiarühma kaotamine. Sulgemisega seonduvale koosolekule 7. märtsil ma kahjuks ise ei jõudnud, sest osalesin samal ajal Kolga-Jaani rahvamajas teisel olulisel arutelul, mille päevakorras oli Niilusoo kaitseala moodustamine.

Naljakas on lugeda abivallavanem Irma Väre vastuseid Leie kandi elanikele. Juba seda, et ei leita lasteaeda registreeritud lapsi Arno programmist. Lugupeetud abivallavanem, te ei saagi leida, kui keegi ei kontrolli selle programmi toimivust. Minu poole on samuti pöördunud lapsevanemad ning öelnud, et laps on juba poolteist aastat järjekorras, aga kedagi isegi ei huvita, et tuleks lasteaiakohta pakkuda.

Ja väide, et lapsi pole ... Me oleme pikemat aega sel teemal vaielnud ja arutanud, mis on siis see minimaalne laste arv, mille juures peaks hakkama mõnda õppeasutust sulgema või reformima. Siinkohal kerkibki nüüd küsimus, kas Kalmetu lasteaia Uusna õppekohas on ikka piisav arv lapsi, sest seal rühmas on praegu 11 last. Kas on põhjust ka sellele lasteaia õppekohale varsti hingekella lüüa ja hoone hoopis maha müüa? Nagu näete, ei saa kedagi enam usaldada ja pidevad muutused võivad lõppeda ääremaa rahvale väga halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles