Vinged tormid salvavad maakonda ka tulevikus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi siis, kui kogu elektriliini kaitsevöönd puudest puhtaks raiuda, võivad kõrval kasvavad kõrged puud vingetes tormituultes murdudes traatideni ulatuda ja voolukatkestuse põhjustada.
Isegi siis, kui kogu elektriliini kaitsevöönd puudest puhtaks raiuda, võivad kõrval kasvavad kõrged puud vingetes tormituultes murdudes traatideni ulatuda ja voolukatkestuse põhjustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki osaühing Eesti Energia Jaotusvõrk on lubanud Viljandimaa elektriliinide uuendamisse investeerida tänavu rohkem kui kunagi varem, on ilmne, et suurte tormide puhul tasub maainimestel ka edaspidi valmis olla pealesunnitud pimeduseks.

Eelmisel nädalal maavalitsuse kutsel Viljandis Eesti Energia Jaotusvõrgu lähiaastate plaane selgitanud võrguhalduse osakonna juhataja Innar Kaasik ütleb, et rikete kõrvaldamisega tegelevate brigaadide arvu ei ole kavas vähendada ning katkestusi puudutavat infot edastatakse inimestele aina paremini.

Copy
Tagasi üles