Leie rahvakoosolekul esitati palju küsimusi, vastustega rahule ei jäädud ning alla anda ei kavatseta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
7. märtsil korraldati Leies vallavõimu esindajate ja kohalike vahel rahvakohtumine. Kohtumispaigaks oli Leie endine koolihoone, kus praegu tegutsevad veel raamatukogu ja lasteaed, mis mõlemad sealt varsti välja kolima peavad ning valla plaanid näevad ette, et lasteaiarühm ka suletakse.
7. märtsil korraldati Leies vallavõimu esindajate ja kohalike vahel rahvakohtumine. Kohtumispaigaks oli Leie endine koolihoone, kus praegu tegutsevad veel raamatukogu ja lasteaed, mis mõlemad sealt varsti välja kolima peavad ning valla plaanid näevad ette, et lasteaiarühm ka suletakse. Foto: Marko Saarm

Neljapäeval kell pool kuus kogunesid Leie piirkonnast ja mitmest eri külast tulnud inimesed Leie koolimajja, et küllatulnud Viljandi abivallavanemalt Irma Värelt ja volikogu esimehelt Mait Allaselt selgus kätte saada: mis saab Leie lasteaiast, raamatukogust ja piirkonna külade tulevikust?

Esialgu oli plaanis korraldada kohtumine Leie raamatukogus, mis varsti endisest koolimajast, tulevasest hooldekodust peab välja kolima. Leie raamatukogu saatus oli üks küsimustest, millele mitme küla rahvas soovis vastust saada. Vast loodud mittetulundusühing Meie Leie oli kohalikud kokku organiseerinud poole kuueks, et kõigepealt isekeskis asja arutada, vallavõimu esindajad olid saanud palve liituda kell kuus. Kuna selgus, et raamatukogu oli kaugelt liiga tilluke, et kõiki kohaletulnuid mahutada, koliti koosolek lihtsalt fuajeesse.

Avakõnega esines mittetulundusühingu Meie Leie juhatuse liige Katrin Linkov, kes on endale praegu võtnud ka eestkõneleja rolli, ning selgitas mittetulundusühingu loomise tagamaid. "Elukeskkond on viimase kümne aasta jooksul muutunud nii nadiks, et polegi oma lastele midagi jätta," sedastas Linkov. "Enam ammu ei ole see normaalne, aga üksinda ei tee midagi ära."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles