Annetajate toel end surnuks juua kavatsev tiktokker on vaid piisk veebipolitseinike töömeres (5)

Kui ühel tiktokkeril tekkis selle nädala hakul mõte end otse-eetris surnuks juua, sai ta vaatajatelt annetusi ja talle saadeti lausa alkoholi, et see ettevõtmine pooleli ei jääks. Illustratsiooni tegi artikli info põhjal tehisaru.
Kui ühel tiktokkeril tekkis selle nädala hakul mõte end otse-eetris surnuks juua, sai ta vaatajatelt annetusi ja talle saadeti lausa alkoholi, et see ettevõtmine pooleli ei jääks. Illustratsiooni tegi artikli info põhjal tehisaru. Foto: Dall-E

Esmaspäeval sõitis politseipatrull purupurjus noormehe juurde, kes oli lubanud end veebis otseülekannet tehes surnuks juua ja palunud selleks vaatajatelt annetusi. Vaatajad annetasidki, aga üks neist oli asjast siiski ka politseile teada andnud. Lühivideote ja otseülekannete keskkond TikTok on politseinike töömahtu aastaga väga palju kasvatanud.

Politseinikud vestlesid veebikaamera ees alkoholi joova noormehega ja veendusid, et tema elu otseselt ohus pole. Patrulli lahkumise järel otseülekanne koos ohtra alkoholiga jätkus. Päev hiljem käis sellesama noormehega vestlemas Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann ning pärast seda jutuajamist jõudsid end sadade vaatajate ees surnuks juua lubanud mees ja politseinik võimalike lahendusteni. Veebipolitseinik tunnistas aga hiljem sotsiaalmeedias, et olukord oli ­õõvastav ja niisuguseid juhtumeid muudkui lisandub.

Tagasi üles