Üle lahe sõpruslinnas tuleb Viljandi-teemaline näitus

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi sõpruslinnas Porvoos võib vaadata Viljandi-teemalist kunstinäitust. Fotol on Anu Raua gobeläänid "Kolm venda" ja "Mulgid".
Viljandi sõpruslinnas Porvoos võib vaadata Viljandi-teemalist kunstinäitust. Fotol on Anu Raua gobeläänid "Kolm venda" ja "Mulgid". Foto: Ain Öövel

Täna avatakse Viljandi sõpruslinnas Soomes Porvoos Näsi mõisas näitus "Viljandi tuleb külla", millel on välja pandud eriilmelised teosed Viljandi loojatelt.

Viljandi ja Porvoo sõlmisid sõprussuhted 1961. aastal. Aastakümnete vältel on linnad olnud aktiivses sõprussuhtes hariduse, kultuuri ja spordi valdkonnas.

Viljandi linnapeal Madis Timpsonil on hea meel, et suhted Porvooga on taas lähedasemaks saamas. "Eelmise aasta lõpul külastasid Viljandit Porvoo kunstiühingu liikmed sooviga avada Porvoos Viljandi-näitus. Viljandi otsustas sõpruslinnadevahelist ettevõtmist toetada. Nii tehti esimesed kokkulepped ning näitus sai pealkirjaks "Viljandi tuleb külla". Niisugune näitus Porvoos on hea võimalus uute kontaktide loomiseks ning alus samasuguste projektide jätkuks ka tulevikus," rääkis ta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles