Naistepäevaks valmis? Lillepoepidaja: selgelt on näha, et toidupoe lilled solgivad turgu (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Viljandi poes Teemu Lilled on kogu nädala naistepäevaks valmistutud ning lilli telliti seal sel puhul kaks korda rohkem kui muidu. 
Viljandi poes Teemu Lilled on kogu nädala naistepäevaks valmistutud ning lilli telliti seal sel puhul kaks korda rohkem kui muidu. Foto: Marko Saarm

Lillepoed hakkasid reedel ees ootavaks naistepäevaks valmistuma juba kolm nädalat tagasi ja selle nädala lõpp on seal kiire. Ka toidukauplused on lilledest lookas, aga lillepoepidajad loodavad, et kvaliteetsemat õit hindavad inimesed jõuavad nende juurde.

Viljandis Mulgi Marketis tegutseva Teemu Lillede omanik Dena Kivilaan rääkis, et kaupa sai naistepäevale mõeldes tellitud kolm nädalat ette ning selle väljapanemine algas selle nädala alguses. Nagu ta ütles, on aeg näidanud, et kõige rohkem ostjaid on õhtul enne naistepäeva ja naistepäeva varahommikul. "Me teeme poe kella seitsmest lahti ja siis on palju neid, kes hommikul enne tööd läbi tulevad."

Naistepäeva silmas pidades telliti selles äris lilli tavalisest poole rohkem ning kõige enam läheb Kivilaane sõnul naistepäeval loosi ikka roose ja tulpe. Kümneõieline tulbikimp maksab selles poes 15 eurot. "Meil ei ole odav, nagu on toidupoodides," märkis Kivilaan. "Me ei saa nii odavalt isegi lilli kätte, kui toidupoodides müüakse, ja see on tegelikult õudselt kurb."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles