Vasaloppet 100: suusamaraton, mis viperuste kiuste kutsub ikka tagasi

Priscilla Õmblus
Copy
Pühapäeval läks Rootsis 100. Vasaloppeti 90-kilomeetrisele rajale kõvasti üle 10 000 suusataja, nende seas ka Viljandimaa rahvast.
Pühapäeval läks Rootsis 100. Vasaloppeti 90-kilomeetrisele rajale kõvasti üle 10 000 suusataja, nende seas ka Viljandimaa rahvast. Foto: ULF PALM

Mõelda vaid, kui sa oled kuude kaupa valmistunud 100 aasta juubelit tähistavaks, 90 kilomeetri pikkuseks Vasaloppeti suusamaratoniks, pakkinud kokku varustuse, ostnud endale tutikad saapadki, ent võistluspaika kohale jõudnud, jääd sa kõigepealt ummikute tõttu starti hiljaks ning seejärel selgub, et oled oma neljast suusasaapast kaasa võtnud kaks ... sama jala oma.

Viljandi suusahunt, 1979. aasta Tartu maratoni võitja Arne Sammel, sõpradele Säm, vaatas sellele kõigele tagasi rahumeelselt ja huumori võtmes. See oli talle nüüd teine Vasaloppet. Ja kindlasti jääb see talle meelde.

Põline suusataja jutustas, et enne Rootsi kuulsat maratoni ostis ta endale uued suusasaapad – sama firma omad ja sama tooni nagu senised. «Hommikul siis viskasin kaks saabast kotti ja enne starti tuli välja, et üks oli vana ja teine uus – paremad jalad mõlemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles