Viljandi kirjaniku teos valiti aasta heade lasteraamatute nimekirja

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Margus Haava raamat "Hundiema ühepajatoidu saladus" valiti 2023. aasta heade lasteraamatute nimekirja.
Margus Haava raamat "Hundiema ühepajatoidu saladus" valiti 2023. aasta heade lasteraamatute nimekirja. Foto: Marko Saarm

Lastekaitse liit ja Eesti lastekirjanduse keskus kuulutasid 5. märtsil välja möödunud aastal ilmunud parimad laste- ja noorteraamatud ning väiksemate laste raamatute kategoorias valiti nende sekka ka Sakala ajakirjaniku Margus Haava "Hundiema ühepajatoidu saladus".

Lastekirjanduse eksperdid valisid 750 teose hulgast välja 18 laste- ja 11 noorteraamatut. Oma lemmiku valimisel ja hääletamisel said kaasa rääkida ka noored lugejad ise.

Žürii liikme, lastekirjanduse keskuse teabeosakonna juhataja Helena Kostenoki sõnul peegeldavad väljavalitud teosed selgelt, et laste- ja noorteraamatute autorid pole kaotanud võimet luua põnevaid karaktereid ja olukordi, rikastades lugeja kujutlusvõimet ning õpetades eluväärtusi. "Tänavused raamatud näitavad, et igal olevusel on oma lugu rääkida. Huumori kõrval on kindel koht hoolivusel, maailma avastamisel ja oskusel teha valikuid. Plakatile jõudnud raamatud on kui võtmed, mis avavad ukse seikluste ja teadmiste maailma."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles