Üle kolmandiku esimesse klassi astumise avaldustest on linnale laekunud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Esimese kolme päevaga oli rohkem kui kolmandiku Viljandisse sissekirjutatud kooliminekueas laste vanematest kooli astumise avalduse linnale juba esitanud. Aega on märtsi lõpuni.
Esimese kolme päevaga oli rohkem kui kolmandiku Viljandisse sissekirjutatud kooliminekueas laste vanematest kooli astumise avalduse linnale juba esitanud. Aega on märtsi lõpuni. Foto: Arvo Meeks

Märtsi algusest kuni kuu lõpuni võtab linnavalitsus vastu avaldusi Viljandi munitsipaalkoolide esimesse klassi astuvate laste vanematelt või seaduslikelt esindajatelt. Esimese kolme päevaga oli laekunud 72 avaldust, mis tähendab, et tublisti üle kolmandiku veebruari seisuga linna sissekirjutatud laste vanematest oli selle juba teele pannud.

Linnavalitsuse haridusameti juht Tiivi Tiido rääkis, et avalduste üldarv selgub märtsi lõpuks ja koolikohtade määramiseks on loodud elukohajärgsesse munitsipaalüldhariduskooli suunamise komisjon. Koolikohtade jaotamisel arvestatakse esmalt sooviavaldust. Kui koolis on kohti vähem, kui on tulnud sooviavaldusi, arvestatakse kehtiva korra kohaselt lapse rahvastikuregistrijärgse elukoha lähedust koolile, kooliskäivate õdede-vendadega ühte kooli astumise võimalust ja kooli töötaja soovi panna oma laps samasse kooli. Juhul kui soovijaid on ka siis rohkem, kui kool vastu võtta saab, arvestatakse elukoha rahvastikuregistrisse kandmise kuupäeva.

Vanemate soovil võetakse esimesse klassi vastu ka koolikohustuslikust east noorem laps, kui kooliväline nõustamismeeskond või lasteasutus on tema koolivalmidust hinnanud ja andnud õppima asumiseks soovituse. Esmaspäeval oli Viljandis varem kooli minna soovivaid lapsi viis. See arv on Tiido sõnul olnud aastati erinev, aga alati on niisuguseid lapsi olnud. Samuti on olnud neid, kellele soovitakse koolipikendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles