Rotary klubi Viljandi järve matkaraja hoolduseks linnalt enam luba ei saanud

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
2020. aastal avasid Linnahoolduse töötajad terviserajal vaadet Huntaugul ja kunagise obeliski koha lähedal. Ka Rotary klubi on ligi kümnel aastal linnalt niisugusteks hooldustöödeks loa saanud,  kuid tänavu linn seda ei andnud, sest klubi polnud kahel viimasel aastal linna tingimusi täitnud. 
2020. aastal avasid Linnahoolduse töötajad terviserajal vaadet Huntaugul ja kunagise obeliski koha lähedal. Ka Rotary klubi on ligi kümnel aastal linnalt niisugusteks hooldustöödeks loa saanud,  kuid tänavu linn seda ei andnud, sest klubi polnud kahel viimasel aastal linna tingimusi täitnud. Foto: Marko Saarm

Viljandi Rotary klubi on kümmekond aastat korrastanud ümber Viljandi järve kulgeva matkaraja ümbrust ning avanud vaadet järvele ja linnale. Tänavu linn klubile selleks tööks enam luba ei andnud, sest kahel viimasel aastal jäid linna seatud tingimused täitmata.

Veebruari keskel saatis Viljandi Rotary klubi liige Valmar Raud linnavalitsusele kirja, et klubi soovib jätkata heakorratöid terviseraja kaheksanda ja üheksanda kilomeetri vahel eesmärgiga säilitada ja avada vaadet järvele ja linnale. Tööd plaaniti jätkata sealt, kus see oli eelmisel aastal pooleli jäänud, ning loodeti sel aastal jõuda sinnamaale, et lõigul, kus terviserada on järvele kõige lähemal, on vaated avatud. Linnavalitsus vastas aga, et selleks aastaks ta klubile luba ei anna, sest too ei täitnud kahel eelmisel aastal töödeks seatud tingimusi.

Linna haljastuse ja heakorraspetsialist Age Alas selgitas, et linnavalitsuse eesmärk maa omanikuna on heakorratööde käigus järvevaate avamine, kuid samas kõrghaljastuse järelkasvu soodustamine. Järelkasvu soodustamiseks tuleb puud, mille läbimõõt umbes poole meetri kõrgusel on vähemalt kaks sentimeetrit ja millel ei ole näha mehhaanilisi vigastusi, kasvama jätta. Rotary klubi korraldatud talgutel 2022. ja 2023. aastal Alase sõnul järelkasvu alles ei jäänud ning nii otsustaski linnavalitsus tänavu loa andmata jätta. "Eelmisel aastal soovisime ka kolm päeva enne tööde teostamist teada tööde kuupäeva, kuid seda meile teada ei antud," lisas Alas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles