Ühisrinde moodustanud Leie rahvas kutsus valla külla ning palub endale kogukonnamaja

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kool on Leies praeguseks suletud, hoonest välja kolivale raamatukogule otsitakse uut pelgupaika ning lasteaiarühm suletakse valla plaanide kohaselt samuti. Mitmed kohalikud plaanidega päri pole.
Kool on Leies praeguseks suletud, hoonest välja kolivale raamatukogule otsitakse uut pelgupaika ning lasteaiarühm suletakse valla plaanide kohaselt samuti. Mitmed kohalikud plaanidega päri pole. Foto: Elmo Riig

Mittetulundusühingu Meie Leie alla koondunud Leie rahvas on asunud võitlema elu säilimise eest külas ning neljapäeval on Viljandi valla esindajad kutsutud Leie raamatukokku arutama nii kohaliku lasteaia kui ka raamatukogu saatust.

Mittetulundusühing on nii värske, et esmaspäeval polnud see veel isegi registreeritud. Ühe eestvedaja Katrin Linkovi sõnutsi on viieliikmeline juhatus aga juba neli korda koos käinud ning esmaspäeva pärastlõunal esitati ka registreerimise avaldus. Asutajad on 16 inimest, kes esindavad 15 leibkonda ja kolme ettevõtet.

Mittetulundusühingu esimene ametlik ettevõtmine ongi neljapäeval raamatukogus tulev arutelu, kus valla esindajatelt palutakse lisaks lasteaiarühma säilitamisele Leies ka sinna algkooli asutamist ning lasteaia, algkooli ja raamatukogu küla keskele ühte hoonesse paigutamist. Linkov rõhutas, et vast loodud mittetulundusühingu eesmärk pole mitte vana koolimaja eest seismine, vaid Leie olevik ja lähitulevik. "Meil ei ole midagi ei hooldekodu rajamise ega uute töökohtade vastu. Me ei võitle selle hoone kui koolimaja säilimise eest, sest ilmselge on, et sellest ei saaks enam kunagi 150 lapsega kooli."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles