600 kilomeetrit Põhja-Norrat koos kelgukoertega – eestlane katsetab seni kättesaamatut ekstreemsust

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Enne Finnmarksløpetile sõitu veel viimaseid ettevalmistusi ja pakkimist lõpetades oli Liane Lubi toonud tuppa ka kelgu, et kõik vajalik kraam ikka kelgukotti passiks. Sinna pidi vajadusel mahtuma ka koer ning seda Freya parasjagu katsetaski. Ise seisab rakendijuht võistlustel kelgu taga jalastel. Fotol on ka teine võistluskoer Säde ja Lubi kõige vanem koer, malamuut Milli.
Enne Finnmarksløpetile sõitu veel viimaseid ettevalmistusi ja pakkimist lõpetades oli Liane Lubi toonud tuppa ka kelgu, et kõik vajalik kraam ikka kelgukotti passiks. Sinna pidi vajadusel mahtuma ka koer ning seda Freya parasjagu katsetaski. Ise seisab rakendijuht võistlustel kelgu taga jalastel. Fotol on ka teine võistluskoer Säde ja Lubi kõige vanem koer, malamuut Milli. Foto: Elmo Riig

Selle nädala viimastel päevadel tegeles Liane Lubi pakkimisega, sest võistluselt, kuhu ta oma kaheksa karvase sõbraga pühapäeval siirdub, ei tohi nõutud nimekirjast puudu olla ükski element.

Kelgukoerte kasvataja ja rakendijuht ehk musher elab koos oma 15 kelgukoeraga Tusti külas ning pühapäeva varahommikul võttis ta kaheksa haskiga ette teekonna Norra põhjapoolsesse otsa Altasse, kus leiab aset Finnmarksløpet. Sellel Euroopa pikimal koerarakendi võistlusel on tal kavas end proovile panna 600 kilomeetri distantsil, mille start antakse 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles