Nädala võitjad Kust need medalid tulevad?

Priscilla Õmblus
Copy
Sellise kulla-hõbedase saagiga naasid Viljandi sõudjad eile Tšehhis peetud sisesõudmise maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt. Doris Meinbek (keskel), vasakul on Gerli Endrekson ja paremal Leo Muiste.
Sellise kulla-hõbedase saagiga naasid Viljandi sõudjad eile Tšehhis peetud sisesõudmise maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt. Doris Meinbek (keskel), vasakul on Gerli Endrekson ja paremal Leo Muiste. Foto: Erakogu

Eelmise nädala lõpus korraldasid Viljandi sportlased Prahas sisesõudmises ühe võistlusena peetud maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel kulla-hõbedasaju. Nad võitsid kokku 12 medalit: Doris Meinbek tegi mõlemal distantsil kuldse duubli, Leo Muiste võitis kolm kulda ja ühe hõbeda ning Gerli Endrekson ühe kulla ja kolm hõbedat.

Tahes-tahtmata tekib küsimus, kust küll need medalid tulevad? Kes on ergomeetril hagu andnud, teavad, et see pole sugugi lihtne, vahest isegi tüütu: istud sa seal ju üksipäini. Ja needsamad sõudjad on ka vee peal paadis väga head!

Õigupoolest kuuluvad nendest medalitest tükikesed Robert Jürimaale ja Ruth Vaarile, kes on neid sportlasi väärt nõu ja treeningplaaniga toetanud. On ju nood treenerid, kes on suutnud sõudjaid ka kõige raskematel hetkedel jätkama motiveerida. Treenerid, kes võistlustel nendega koos rõõmustavad või, kui tarvis, siis lohutavad. Hoolitsenud selle eest, et neil nii füüsis kui vaim vastu peaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles