Eesti džässi päikesepoisil on väga palju tööd ja väga palju vaba aega

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Raivo Tafenau on veendunud, et inimesed tahavad järjest rohkem näha ja kuulda, kuidas asi päriselt käib, sest hakkavad üle ääre ajavast digitaalsest mürast väsima.
Raivo Tafenau on veendunud, et inimesed tahavad järjest rohkem näha ja kuulda, kuidas asi päriselt käib, sest hakkavad üle ääre ajavast digitaalsest mürast väsima. Foto: Meelis Meilbaum

Mustlast pärit Raivo Tafenaud on sageli kutsutud Eesti džässi päikesepoisiks. Ta on saksofonist, akordionist, ansamblijuht, helilooja ja omanimelise džässiklubi programmijuht. Vabakutselise muusikuna on ta kulgenud läbi kahe riigikorra ja läbi kolme rahakeskkonna.

Küllap on Tafenau üks Eesti hõivatumaid džässmuusikuid: teda kutsutakse kontsertidele ja festivalidele nii siin- kui sealpool Soome lahte ning mujalegi. President Alar Karis tunnustas teda hiljuti Valgetähe V klassi teenetemärgiga. Nagu Tafenau pärast autasu saamist Õhtulehele ütles, oli ta ennast pidanud laisaks ja mõttetuks mulgiks, kellele selliseid autasusid kunagi ei jagata.

Laupäeval, 9. märtsil tuleb Viljandi pärimusmuusika aidas Raivo Tafenau 60. sünnipäevale pühendatud kontsert, millel kõlab nii juubilari enda loodud muusikat kui killukesi džässi­klassikast. Tafenau mängib saksofone ja akordionit ning laval on ka Marianne Leibur (vokaal, viiul) ja Ain Agan (kitarr).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles