Viljandi vallavolikogus löödi esimest korda lauale umbusaldusavaldus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi volikogu opositsioon esitas neljapäeval umbusaldusavalduse abivallavanem Irma Väre vastu. Hääletama asutakse seda märtsi lõpus.
Viljandi volikogu opositsioon esitas neljapäeval umbusaldusavalduse abivallavanem Irma Väre vastu. Hääletama asutakse seda märtsi lõpus. Foto: Marko Saarm

Esimest korda Viljandi valla seitsme aasta pikkuses ajaloos esitas volikogu opositsioon umbusaldusavalduse ühe vallajuhi vastu. Vähemus soovib abivallavanem Irma Väre lahkumist.

"Iga tühja-tähja pärast me tõesti pole hakanud umbusaldusavaldust esitama, aga nüüd on aeg sealmaal, et valdkonna vastutaja peab võtma vastutuse," leidis Viljandi volikogus opositsiooni kuuluva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kohalik liider Valmar Haava.

"Mina ütlen küll, et Irma süüdistamine on ülekohtune, sest otsuseid on langetanud vallavalitsus ühiselt," lausus Isamaa esindajast vallavanem Alar Karu ja nimetas umbusaldusavaldust kõrgpoliitiliseks pilotaažiks. Ta lisas, et vallavalitsuse otsused on lähtunud vajadusest kulusid kokku hoida ning seetõttu ei saa tema sõnul ka väita, et Irma Väre asemel oleks tulnud umbusaldusavaldus esitada kellegi teise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles