Volikogu valis Viljandile uue abilinnapea

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Are Tints volikogu ees.
Are Tints volikogu ees. Foto: Kuvatõmmis

Neljapäevasel istungil valis Viljandi linnavolikogu tervise tõttu ametist lahkuva Tonio Tamra asemele uueks abilinnapeaks Are Tintsi. 

Pärast üksmeelset hääletust astus Are Tints volikogu ette ja tutvustas ennast.

"Viljandiga olen püsivamalt seotud alates 2006. aastast, kui tulin kultuuriakadeemiasse õppima," rääkis ta. "Läbi vanavanemate olen Viljandiga seotud kolmandat põlve." 

Õppimise kõrvalt töötas Tints Viljandimaa noortekeskuses. Sealsete muudatuste järel alustas ta tööd ettevõtjana ning pühendas 12 aastat agenuurile Elamuspank. Pärast kultuuriakadeemia lõpetamist tegi ta Viljandis elamisse väikese pausi ning töötas kolm aastat Harjumaal Paldiskis lasteaiaõpetajana. Viljandisse naasnud, jätkus töö Elamuspangas ning samal ajal algasid Tallinna ülikoolis magistriõpingud rekreatsiooni korralduse erialal. 

Are Tints on abielus linnavolikogu liikme Triinu Tintsiga ja peres kasvab viieaastane poeg. 

Tutvustuse lõpetuseks lausus Tints, et armastab sporti, kultuuri ja pärimust ning armastab kaasa rääkida, kui vähegi oskab.

Volikogu liikme Ando Kivibergi pärimisele, kuidas uus abilinnapea hindab oma sotsiaalvaldkonna teadmisi, vastas Tints, et rekreatsiooni õppekava kuulub sotsiaalvaldkonda, ehkki erineb loomulikult omavalitsuse sotsiaalvaldkonna tööst. 

Volikogu liige Helir-Valdor Seeder esitas Tintsile kaks küsimust. Esiteks palus ta välja tuua Viljandi kolm kõige suuremat probleemi, mis abilinnapea tegevusalasse jäävad, ning teiseks soovis ta teda, kas Tints peab oluliseks, et Viljandis tegutseb linnasaun.

Are Tints vastas, et kõigis valdkondades on olulisi teemasid, mida omakorda on keeruline pingeritta seada. Hariduse valdkonnas nimetas ta teemat koondnimetusega "Kaare kool". Kultuuris pidas ta oluliseks Sakala keskuse hoone mõtestamist ning noorsootöös noortekeskuse tulevikku. Sotsiaalvaldkonna kohta ei soovinud ta sõna võtta, sest selles on hiljuti toimunud palju muudatusi ning tuleb anda veidi aega, et näha, kuidas muudatused või kas need üldse need toimivad. 

Sauna kohta lausus Tints, et on seal ise päris mitu korda käinud. "Ma ei ole absoluutselt linnasauna vastu. Aga me peame omavalitsusena vaatama, milline on meie võimekus ja mis on meie kohustused. Sinna juurde saame vaadata, mis on meie lisavõimalused, mida saame pakkuda. Ma ei ütle praegu, kas see peab olema või ei pea. See on tasakaalu otsimise koht."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles