Juhtkiri Kõik on loogiline, aga ikka läks halvasti

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viljandi linna otsus lõpetada rendileping maadlusklubiga ning kolida endisesse SEB panga hoonesse noortekeskus on igati õigustatud ja loogiline. Esiteks lõpeb Viljandi Avatud Noortetoal eraomanikele kuuluvate ruumide rendileping ning noortekeskust on linnas kindlasti vaja. Teiseks on elu näidanud, et noorte kogunemiskoht peab olema kesklinnas, muidu jääb see mõnest linnaosast liiga kaugele, et piisavalt rahvast ligi tõmmata. Kolmandaks on kõige mõistlikum ja maksumaksjale säästlikum, kui linnaasutused tegutsevad linnale endale kuuluvates ruumides ega raiska raha üürile.

Seega on Vaksali ja Tallinna tänava nurgal asuv hoone, mis omal ajal soetati plaaniga rajada selle asemele veekeskus, noortetoa uueks koduks kõige sobivam, võib-olla üleüldse ainus koht. Paraku ei ole ees seisev kolimine ilma miinuspooleta. Viljandi maadluskeskus, kes alles kahe ja poole aasta eest uksed lahti tegi, peab need nüüd kinni panema või leidma uue koha, ent samamoodi nagu oli keeruline leida sobivaid ruume noortekeskusele, on neid raske leida ka maadlejatele.

Linnavalitsuse vaatest on asi muidugi selge: oma asutus on olulisem kui eraklubi. Linna kui terviku perspektiivist pole asi sugugi nii ühene, sest maadluskeskus on saanud Eestis ja isegi rahvusvaheliselt tuntud treeningu- ja võistluskohaks, mis elavdab siinset turismi, ning meie maadlejad toovad peaaegu igalt võistluselt medaleid kaubaautoga. Maadlejad on keskust oma kätega ehitanud ja paremaks muutnud ning teadmine, et tuleva aasta suvel tuleb taas otsast pihta hakata, surub vägisi selili maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles