Livonia toetab Eesti puhkpillimuusika tulevikku

, muusikakooli õpetaja
Copy
Noorte puhkpilliorkester Livonia tegutseb kord aastas õppelaagrina, kus omandatakse kolme päeva jooksul kontserdi jagu lugusid ja kantakse need ette ümbruskonna elanikele ja lapsevanematele. 
Noorte puhkpilliorkester Livonia tegutseb kord aastas õppelaagrina, kus omandatakse kolme päeva jooksul kontserdi jagu lugusid ja kantakse need ette ümbruskonna elanikele ja lapsevanematele. Foto: Gunnar Pettaig

Viljandlastena peame enesestmõistetavaks, et muusikakoolis tegutseb puhkpilliorkester, kuid maakoolides on sageli vähe õpilasi ja on võimalik moodustada ainult väikseid ansambleid. Nii ei saa lapsed suures orkestris mängimise kogemust. Seda tühemikku on juba kümme aastat täitnud noorte puhkpilliorkester Livonia, mis tegutseb kord aastas õppelaagrina, kus omandatakse kolme päeva jooksul kontserdi jagu lugusid ja kantakse need ette ümbruskonna elanikele ja lapsevanematele. 

Peale koosmängu arendamise on õppelaagritel veel üks oluline eesmärk: need on omalaadsed õpitoad algajatele dirigentidele, kes saavad Bert Langeleri, Gunnar Pettaigi ja teiste meistrite kõrval end arendada. Sel korral tegutses 16 õpetajat, kes juhendasid pooltsada õpilast. 

Laager on olnud eri paikades, sel aastal võõrustas seda Tarvastu muusika- ja kunstikool.  Noored puhk- ja löökpillimängijad olid kokku sõitnud Viljandist, Karksi-Nuiast, Tõrvast, Tarvastust, Antslast, Põltsamaalt, Avinurmest, Räpinast, Tartust, Võhmast, Jõgevalt ja mujalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles