Viljandi sõudjad korraldasid Prahas maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel medalisaju

Priscilla Õmblus
Copy
Sellise kulla- ja hõbedasaagiga naasid Viljandi sõudjad eile Tšehhist sisesõudmise maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt. Nagu naljatas kuldse duubli teeninud Doris Meinbek (keskel), saadi sellise väärismetalli kogusega ilusti lennukile. Vasakul seisab Gerli Endrekson, paremal Leo Muiste.
Sellise kulla- ja hõbedasaagiga naasid Viljandi sõudjad eile Tšehhist sisesõudmise maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt. Nagu naljatas kuldse duubli teeninud Doris Meinbek (keskel), saadi sellise väärismetalli kogusega ilusti lennukile. Vasakul seisab Gerli Endrekson, paremal Leo Muiste. Foto: Erakogu

Läinud reedel ja laupäeval Tšehhis Prahas koondvõistlusena peetud sisesõudmise maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt tõid Viljandi sõudjad koju lausa 12 medalit – Doris Meinbek neli kulda, Leo Muiste kolm kulda ja hõbeda, Gerli Endrekson kulla ja kolm hõbedat – ning Meinbekist sai ühtlasi viiekordne maailmameister.

Küsimusele, kas saaks veel vingemalt, vastas Eesti koondisega kaasas käinud Viljandi treener Robert Jürimaa, et ega ikka saaks küll. Päris selliste ootustega – 12 tiitlivõistluste medalit, neist enam kui pooled kuldsed – tema sõnul võistlema ei mindud.

"Ütleme siis niimoodi, et Doriselt võis kulda loota, aga kõige rohkem üllatas Gerli. Ja tegelikult Leo samuti, sest teadsin, et ta 500 meetrit sõidab tugevalt, aga 2000 meetril ei osanud sellist tulemust loota," rääkis Jürimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles