Kaubamajatagune avar plats muutub veelgi avaramaks (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
See maja kaob Viljandi kaubamaja hoovist lähemate kuudega.
See maja kaob Viljandi kaubamaja hoovist lähemate kuudega. Foto: Elmo Riig

Viljandi Tarbijate Ühistu otsustas lammutada kaubamaja hoovis seisva räämas maja, mis peaks oma elutee lõpetama mai alguseks.

«Soovime linna ilusamaks teha,» lausus ühistu juhatuse liige Margus Toomla. «Asemele tuleb avar vaade kaubamajale. Hoone allesjätmine ja kordategemine plaanis ei olnud, pealegi oleks uue ehitamine odavam tulnud.»

Tema sõnul seati objektile aed ümber päev enne vabariigi aastapäeva ning hiljemalt 1. maiks peab hoone olema lammutatud. Töö teeb osaühing Lammutusmehed.

Nagu Toomla rääkis, on hoone kahekorruseline, ristkülikukujulise põhiplaaniga ja tellistest kandeseintega ning selle mõõtmed on 27 x 14 meetrit. Hoone viilkatus on puitkonstruktsioonil ja kaetud eterniidiga.

Kadumisele määratud maja ehitati ühistu andmeil 1961. aastal. Algul oli see kasutusel varumiskontori külmhoonena, samuti olmehoonena. Viimati kasutas ühistu seda arhiivi- ja reklaamiruumidena.

Toomla lisas, et kaubamaja laohoone jääb alles. See on madal ehitis kaubamaja ja lammutatava hoone vahel.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et tema on kolemajade kaotamise usku ja hiljuti aitas linn ühe säärase likvideerida Uue tänava ääres.

«Ma ei suuda Viljandi Tarbijate Ühistule selle maja lammutamisega seoses küll midagi ette heita, pigem on see linnale meelepärane tegu,» lausus ta.

Vastates küsimusele, mis võiks kaubamaja ja Kaalu tänava vahel aina avarduvast platsist tulevikus saada, märkis Timpson, et mõne aasta tagune planeering lubab sinna päris suure hoone ehitada.

«Linn ei saa ega tohi eraettevõtjale ette kirjutada, mida ta tegema peab. Peamine, et midagi teeks ning tulemus oleks hea. Tundes tarbijate ühistust, julgen arvata, et nad võtavad asja ilumeelega,» lisas meer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles