Viljandimaa sotside europarlamendi kandidaatide seas kohalikke ei ole

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaa sotsiaaldemokraadid pakuvad europarlamenti teleekraanilt tuntuks saanud Tanel Talvet ning sel kuul lõplikult korruptsioonisüüdistuses õigeks mõistetud endist Tartu abilinnapead ja ettevõtjat Kajar Lemberit
Viljandimaa sotsiaaldemokraadid pakuvad europarlamenti teleekraanilt tuntuks saanud Tanel Talvet ning sel kuul lõplikult korruptsioonisüüdistuses õigeks mõistetud endist Tartu abilinnapead ja ettevõtjat Kajar Lemberit Foto: Marko Saarm/sille Annuk

Viljandimaa sotsiaaldemokraadid esitasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Euroopa Parlamendi valimisnimekirja kandidaatideks maaelu edendaja Tanel Talve ja ettevõtja Kajar Lemberi. Samas toetavad viljandlased ka oma erakonna pregusi europarlamendi liikmeid.

"Ma võin tõesti kinnitada, et Viljandimaa sotsiaaldemokraatide ridades ei ole inimesi, kes sooviksid Euroopa parlamenti kandideerida," kinnitas erakonna Viljandimaa piirkonna esimees Helmen Kütt.

Piirkonna üldkoosolekul arutati põhjalikult, kes võiksid jõuda sotsiaaldemokraatide valimisnimekirja ning leiti, et Marina Kaljurand ja Sven Mikser on oma tööd Euroopa Parlamendis teinud väga hästi. "Paljud piirkonnad on nende kandidatuurid juba üles seadnud ja neile kuulub ka Viljandimaa sotsiaaldemokraatide toetus," teatas Kütt ja lisas, et Viljandimaa piirkond otsustas esitada Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja veel Tanel Talve ja Kajar Lemberi.

Kütt selgitas Sakalale, et erakonnal on vaja esitada nimekiri üheksa kandidaadiga. Et Kaljurand ja Mikser tunduvad olevat selles juba üsna kindlalt sees, siis leidsidki Viljandimaa erakonnakaaslased, et välja tuleks pakkuda ka uusi inimesi.

Viljandimaa sotsiaaldemokraadid esitasid oma kandidaadid ka erakonna juhtorganite valimisteks, mis tulevad 16. märtsil üldkogul Paides.

Esimehena toetavad nad Lauri Läänemetsa ning aseesimeestena Helmen Kütti, Anti Allast ja Jevgeni Ossinovskit.

Juhatuse liikmetena seati üle Helmen Kütt, Anti Allas, Jevgeni Ossinovski ja Eiki Nestor, revisjonitoimkonda Urmas Suik ning aukohtusse Jaak Allik.

16. märtsil sõidab Viljandimaalt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogule 22 delegaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles