MADIS TIMPSON Vabad kodanikud ei lükka vastutust teiste kanda, vaid täidavad oma kohustusi ise (1)

Madis Timpson
, Viljandi linnapea
Copy
Linnapea Madis Timpson ütles pärimusmuusika aidas peetud pidupäevakõnes, et Viljandi tulevikusiht on olla maailma parim kodulinn.
Linnapea Madis Timpson ütles pärimusmuusika aidas peetud pidupäevakõnes, et Viljandi tulevikusiht on olla maailma parim kodulinn. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapea Madis Timpsoni kõne pärimusmuusika aidas linna aastapreemiate kätteandmisel

Mul on au seista teie ees täna, meie rahva iseseisvuse 106. aastapäeval. See tähtpäev väärib tähistamist ning ühtlasi tasub täna mõelda, kuidas oleme siia jõudnud ning mis ootab meid ees. Oleme eestlastena olnud läbi aegade tugevad ja iseseisvad. Nii ka 106 aastat tagasi, mil meie esivanemad otsustasid võidelda meie vabaduse eest. Täna avaldame austust meie teerajajatele, kes panid aluse vabale Eestile, mida tunneme ja armastame.

Eestlasi iseloomustatakse kinniste ja jonnakatena. Kui eestlane on juba midagi pähe võtnud, siis peab ta sellest rangelt kinni. Olen ikka mõelnud, et lihtsam oleks olnud vabadussõtta mitte minna, aga me ikkagi läksime, vaatamata sellele, et vastas olid suured jõud. Parema homse nimel mindi siiski lootuses, et tulevik tuleb parem. Nüüd mõelgem, milline lootus, usk ja teotahe pidid valitsema inimeste meeles, kes olid valmis astuma suurriigi vastu, et kuulutada välja iseseisvus ja oma riik. Kahtlemata mõisteti, et vabadust Eestile niisama ei kingita ja see tuleb vere hinnaga kätte võidelda. Vabadust ei saa peale suruda, see peab tulema meist endist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles