TUULI TOLMOV Kas suudetakse kordki Leie kandi rahvast kuulata või jäävad meie hääled hüüdjaks kõrbes?

Tuuli Tolmov
, Viljandi vallavolinik (EKRE)
Copy
1995. aastal valmis Leies koolimaja, kus alustas 142 last ja töötas raamatukogu. Nüüdseks on kool suletud ning peatselt saab majast hooldekodu, mis tähendab, et teised asutused kolivad minema.
1995. aastal valmis Leies koolimaja, kus alustas 142 last ja töötas raamatukogu. Nüüdseks on kool suletud ning peatselt saab majast hooldekodu, mis tähendab, et teised asutused kolivad minema. Foto: Elmo Riig

See, kui jaanuarikuisel Viljandi vallavolikogu istungil tehti teatavaks, et Leie lasteaiarühm võib oma asjad kokku pakkida ja lapsed saadetakse seitsme tuule poole, tekitas kohalikes suurt nördimust. Aastaid on Leie piirkond pidanud võitlust oma väikese kooli ja lasteaia nimel. Kui kool suleti, lubati, et lasteaed jääb. Kui hakati majale uut peremeest otsima, lubati, et tehakse kõik endast olenev, et lasteaed saaks oma ruumid alles jätta. Üks murtud lubadus teise järel on lõhet Leie ja vallavalitsuse vahel aina suurendanud.

Kuigi hooldekodu ning sellega kaasnevad töökohad on piirkonnas igati tervitatavad, on keeruline muutustest rõõmu tunda, kui need tulevad sellise hinnaga. Sipelgapesa lasteaiarühma sulgemine on olnud kohalikele viimane piisk karikasse. Seni kannatlikud inimesed tõugati tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles