Võtkem muudatusi positiivselt!

, Viljandi valla sotsiaalkomisjoni esimees
Copy
1995. aastal valmis Leies koolimaja, kus alustas 142 last ja töötas raamatukogu. Nüüdseks on kool suletud ning peatselt saab majast hooldekodu.
1995. aastal valmis Leies koolimaja, kus alustas 142 last ja töötas raamatukogu. Nüüdseks on kool suletud ning peatselt saab majast hooldekodu. Foto: Elmo Riig

Nagu on läinud paljude maakoolidega, on ka Leie koolist Viljandi vallas kahjuks saanud ajalugu. Nüüd siis on üles kerkinud Leie lasteaia kadumine. Lapsevanemad on hämmingus ja küsivad, mis saab edasi.

Ei saa midagi halba, tekivad lihtsalt uus ja parem lasteaed ja kool. Natuke rohkem peab tõesti pingutama ja hommikuti veidi varem tõusma, et uude lasteaeda jõuda. Õnneks aga ei ole see meie vallas pikk teekond ja palju aega ei kulu: kaheksa kuni 12 kilomeetri läbimine autoga võtab ehk kümme minutit. Võimalik on ka naabritega kokkuleppele jõuda ning ühiselt sõita. Lõpuks tasub mõelda ka sellele, et laps käib lasteaias ainult mõned aastad ja suvepuhkused on pikad. See aeg möödub märkamatult ja kiirelt. Kooliajaks on laps juba suur ja käib kooliteed sõpradega koos.

Suurem lasteaed ja suurem kool tagavad lastele kindlasti parema hariduse ja sotsiaalse küpsuse, mis tänapäeva maailmas on väga olulised. Ärge kartke uusi asju ja uusi lahendusi, need viivad elu edasi! Nii väheste lastega lasteaed ja kool, nagu olid Leies, pole jätkusuutlikud. Palju halvem on elada igaveses hirmus kui muudatus ära teha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles