Õpetajate palga küsimus jäetakse läbirääkimiste lõppu

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeval algasid haridus- ja teadusministeeriumi eestvõttel läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Pildil rohelises haridusminister Kristina Kallas.
Esmaspäeval algasid haridus- ja teadusministeeriumi eestvõttel läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Pildil rohelises haridusminister Kristina Kallas. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval algasid Tartus haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Nagu ütlesid kahe Viljandi valla vanemad, küsimustele veel vastuseid ei saanud, sest esimene kohtumine oli tutvustav ja määrati kindlaks ajakava.

Hariduslepe on õpetajate ja nende tööandjate esindajate ning ministeeriumi koostöö tulemusena saavutatav kokkulepe õpetajate töötingimuste, palga ja karjäärimudeli kohta.

"Õpetajad ootavad riigilt ennekõike kindlust tuleviku suhtes," märkis minister Kristina Kallas enne kohtumist ning lisas: "Esimesele kohtumisele Tartus on tulemas sadakond esindajat, mis on tunnistus sellest, et haridusleppe sõlmimise tähtsuses on osalised ühel meelel. Õpetajate streik näitas, et meil on vaja lahendada väga kriitilised probleemkohad hariduses ja teha seda pikalt ette vaatava kokkuleppega. Ainult omavalitsustega ja erakoolide pidajatega ühiselt saame need kriitilised probleemkohad lahendada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles