KOLLEKTSIONÄÄR Naabermaakonna raamatusõber sõitis Mõisakülast koju 1500 teosega

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Uuendatud 20. veebruar 2024, 15:30
Copy
Mõisaküla raamatukogu teabe- ja kogumispäeval sai uue omaniku ligikaudu 2200 raamatut.
Mõisaküla raamatukogu teabe- ja kogumispäeval sai uue omaniku ligikaudu 2200 raamatut. Foto: Kadi Sarapuu/Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu

Eesti rahvusraamatukogu (RaRa) hoiuraamatukogu ja Mõisaküla raamatukogu ühisel teabe- ja kogumispäeval leidis uue omaniku ligikaudu 2200 raamatut. Suurim kogus ühe inimese kohta oli 1500 raamatut ning need viis endale koju raamatusõber, kelle isiklik raamatukogu koosneb ligikaudu 17 200 eestikeelsest raamatust.  

RaRa hoiuraamatukogu vahetusteenuse juht Kadi Sarapuu rääkis, et see oli väga tore inimene, kes oli raadiost juhuslikult kuulnud selle ürituse kohta infot ja oli raamatute järgi Mõisakülla kohale sõitnud naabermaakonnast Torist.

"Talle meeldisid rohkem teaduslikud raamatuid, aga mitte ainult ning seekord võttis ta ka ilukirjandust," kõneles Sarapuu. "Tegemist oli kollektsionääriga. Ta rääkis ise, et tal on ainult kakssada raamatut praegu lugemisjärjekorras ning küll ta jõuab kõik enne elu lõppu läbi lugeda. Seda juhul, kui ta elab 120-aastaseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles