ELI PAUL Mis tunne on, kui linnas on noortel oma koht?

Eli Paul
, ruumiinstallatsiooni “Noorte koht Viljandis” tiimi liige
Copy
Visuaalkunstifestivali "Viljandi tuled" raames loodi üle-eelmisel nädalavahetusel Lossi tänavale noortele ajutiselt täiesti oma ruum.
Visuaalkunstifestivali "Viljandi tuled" raames loodi üle-eelmisel nädalavahetusel Lossi tänavale noortele ajutiselt täiesti oma ruum. Foto: Elmo Riig

Üle-eelmisel nädalavahetusel said pikalt tühjana seisnud Lossi tänava ruumid Viljandis kolmeks päevaks uue elu, kui seal sai teoks ruumiinstallatsioon "Noorte koht Viljandis". Siinsetel noortel oli äkitselt koht, kus külma ilma eest varju leida, kokku tulla ja hubaselt aega veeta. Miks ei võiks selline noortele mõeldud tasuta koht linnas olla iga päev?

Kas olete kunagi seisnud ülesande ees, et kolme päevaga peab mahajäetud külmast ja kõledast kohast saama turvaline ja mõnus koosolemise paik? Ega meie ka olnud ja askeldamist oli neil päevadel tublisti.

Alustasime sisustamist kolmapäeva õhtul, mil installatsiooni avamiseni oli jäänud veidi vähem kui kaks päeva. Esmalt tõime sõprade abiga Viljandi kunstikoolist mööbli ja Sakala keskusest külma põranda katteks vaibad. Järgmisel päeval hakkas meil endil nii külm, et otsustasime rentida soojapuhurid. Avamispäeva, reede hommikul ühendasime need vooluvõrku. Kontrollisime, et need poleks liiga võimsad, kuid elekter kadus ikkagi. Kõik kaitsmed näisid sees olevat, voolu paraku polnud. Avamiseni oli jäänud viis tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles