30 aastat ootust ehk Kuidas esimene viljandlanna Tartu maratoni võitis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
1994. aastal naiste arvestuses Tartu maratoni võitnud Katrin Kivistik käib endiselt tihti suusavõistlustel. Nüüd küll põhiliselt korraldajana.
1994. aastal naiste arvestuses Tartu maratoni võitnud Katrin Kivistik käib endiselt tihti suusavõistlustel. Nüüd küll põhiliselt korraldajana. Foto: Elmo Riig

"Tartu maratoni võit läheb ajas ainult suuremaks. See, et ma Eesti meistriks olen tulnud, ei lähe eriti korda, aga kui öelda, et olen Tartu maratoni võitnud, siis see tekitab ohhoo-efekti," rääkis esimese viljandlannana 1994. aastal naiste arvestuses sel maratonil esikoha pälvinud Katrin Kivistik.

Ta pidi ootama täpselt 30 aastat, enne kui Viljandisse jõudis teine esikoht. Selle tõi nüüd Teesi Tuul. Mõlemat võitjat on treeninud Viljandi legendaarne suusatreener Urve Bergman. 1994. aastal oli Katrin Kivistik 20-aastane ja kandis perekonnanime Mauring. Et ta jäi esimese naissuusatajana välja Eesti koondisest, kes sõitis Norrasse Lillehammeri olümpiale, otsustas ta samal ajal peetavale Tartu maratonile minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles