Kokteilimeister: arvan, et paljud inimesed ei näe siiani baarmeni tööd kui elukutset

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Rauno Loit on mitmes Eesti restoranis peabaarmeni rolli täitnud. Üks osa tema tööst on kokteilide loomine ja restoranidele joogikaartide koostamine. 
Rauno Loit on mitmes Eesti restoranis peabaarmeni rolli täitnud. Üks osa tema tööst on kokteilide loomine ja restoranidele joogikaartide koostamine. Foto: Robi Zuts

Kui pärast gümnaasiumi lõpetamist oli Viljandist pärit Rauno Loit arvamusel, et temast võiks saada ehitusinsener, siis tänaseks on temast saanud hoopis hinnatud baarmen ja kokteililooja.

Alles hiljuti alustas Rauno Loit koostööd Joel Ostratiga Tartu uues itaaliapärases Pazzo restoranis, kus Loit on teeninduse juht ja peabaarmen. "Aga üldjoontes teen ma erinevatele baaridele kokteilimenüüsid ja käin inimesi koolitamas."

Kui baarmeni ülesanne on retsepti järgi õigeid koguseid klaasi valada ja kokteil valmis segada, siis Rauno Loit on see mees, kes need kokteilid esmalt välja mõtleb. Ta selgitas, et kui tema poole pöörduvad restoranid sooviga kokteilimenüüd värskendada, siis on esmalt tähtis mõista, milline on ettevõtte visioon ja mida nad joogikaardist otsivad. "Joogikaardi võid teha Michelini tärnidega restoranile või pubile. Need on kaks täiesti erinevat suunda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles