Kust tuli Eesti muusikataevasse Puuluup? (5)

Copy
5MIINUST x Puuluup on üsna ootamatu, kuid toimiv kooslus.
5MIINUST x Puuluup on üsna ootamatu, kuid toimiv kooslus. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Laulu konkursi võitsid 5miinust ja Puuluup ühise lauluga "(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi". Muusikamaastikul on need pundid nii eri servades, kui vähegi olla saavad, aga koostöö neil kummalisel kombel klapib. Puuluubi standardeid arvestades pole etteaimamatuses muidugi vähimatki kummalist, pigem on see reegel.

Vastupandamatult veider ja lummavalt kummaline Puuluup ehk Ramo Teder ja Marko Veisson on nabanööri pidi tugevalt Viljandiga seotud. Puuluubiks said nad aastal 2014, kui nad, kaks keskealist meest, otsustasid Hiiu kanneldega rock’n’roll-elustiili järgima hakata. Kohe pärast oma esimest pala "Süüta mu lumi" omandas duo kultusansambli staatuse.

Puuluup ristab Hiiu kandleid elektroonikaga ning kõigub pärimuse ja uute muusikastiilide piiril, flirtides maailmamuusika, underground’i ja popiga. Muidugi ei ole Puuluup see, mida enamasti folgi all mõeldakse. Teder ja Veisson on küll suured Hiiu kandle propageerijad, kuid pigem on nende ühisosa vana Eesti punk, Vennaskond ja J.M.K.E. Lisaks Kino ja Vene multikad, ABBA ja Apelsin. Teder ise on pakkunud, et küllap on ta pärimuspunkar, kellele pole Hiiu kandle autentse mängutehnika eiramine mingi küsimus.

Tagasi üles