Lahkus Mulgi valla aukodanik

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Rein Läll
Rein Läll Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 14. veebruaril lahkus meie seast 89-aastasena Mulgi valla aukodanik ja kauaaegne lauatennisetreener Rein Läll, kes oli seni viimane elusolev lauatenniseklubi Sakala auliige.

Läll oli esimene treener, kes teadaolevalt Viljandimaal lauatennise treeningrühma lõi ja Mõisakülas noortele seda mängu õpetama hakkas. See juhtus 1975. aastal.

"Toona oli Viljandis küll mängijaid, aga ühtegi treeninggruppi polnud," meenutas Sakala klubi eestvedaja Peeter Allikoja. "Need, kes mängisid, võtsid oma lapsi treeningutele kaasa."

Rein Lälli juhendamisel pandi aga alus laste treenimisele ning mõni aasta hiljem said lapsed hakata lauatennist mängima ka Viljandis ja mujal maakonnas.

Läll tegi lauatennisega tutvust juba 12-aastaselt Mõisaküla algkooli vanas majas Gunnar Pärinise juhendamisel. Aastatel 1953 ja 1954 tuli ta toonase Abja rajooni lauatennisemeistriks.

Kui Läll treeneritööd alustas, mängiti Mõisaküla algkooli majas kahel laual. Et huvilisi oli palju, avati lauatennise ring ning hakati huvilisi treenima Mõisaküla linavabriku ruumides neljal laual. 1992. aastast olid treeningud Mõisaküla spordihoones.

Rein Lälli õpilastest on Eesti noorte meistrivõistlustel medali võitnud Koit Kikas, Urmas Toomsoo, Gea Seppur, Kaile Seppur, Katrin Jegorova, Malle Meister, Katrin Läll, Kairi Leetus, Pille Ruubel, Getlin Allikivi ja Tiina Varik.

1989. aastal oli Läll üks neist, kes pani aluse Sakala lauatenniseklubile. Treeneritöö lõpetas ta 1995. aastal, sest kolis Mõisakülast veidi eemale elama. 2003. aastal valis Mõisaküla linn ta treeneritöö eest oma aukodanikuks.

"Rein oli väga sportlik mees," meenutas Peeter Allikoja, kes veel aasta eest Lälli sünnipäeval teda õnnitlemas oli käinud. "Lisaks lauatennistusele tegi ta kergejõustikku ja veel mitut spordiala. Aga eks toona oligi nii, et mehed tegid kümmet ala," viitas Allikoja eelmise sajandi keskpaigale.

Rein Lälli ärasaatmine on 23. veebruaril kell 12 Mõisaküla kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles