Viljandimaa pensionäri maamaks tõusis 33,56 protsenti (5)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Põhja-Sakala valla Vahelaane talu peremees Ako Luts küsis vallalt, maa-ametilt ja õiguskantslerilt, kas ja kui palju peaks tänavu maamaks tõusma. Kõik vastajad kinnitasid Lutsule, et maamaks võib tõusta kuni 10 protsenti, mitte rohkem. Paraku on reaalsus midagi muud.
Põhja-Sakala valla Vahelaane talu peremees Ako Luts küsis vallalt, maa-ametilt ja õiguskantslerilt, kas ja kui palju peaks tänavu maamaks tõusma. Kõik vastajad kinnitasid Lutsule, et maamaks võib tõusta kuni 10 protsenti, mitte rohkem. Paraku on reaalsus midagi muud. Foto: Elmo Riig

Maamaks pidavat tänavu kerkima mullusega võrreldes kuni 10 protsenti ja mitte kübetki rohkem. Seda on väitnud maksuamet, enamik omavalitsustest ja poliitikud. Ent tegelikkuses tunnistab ka maksuametnik, et iga kinnistu puhul on nii palju erisusi, et ainult kuni 10-protsendilist hinnatõusu ei saa kinnitada.

Põhja-Sakala vallas asuva Vahelaane talu 86-aastasel peremehel Ako Lutsul on Metsküla talukohal 7,15 hektarit maatulundusmaad, mille eest maksis ta mullu 42,99 eurot, ent tänavu peab tasuma 57,42 eurot.

Luts küsis vallalt, maa-ametilt ja õiguskantslerilt, kui palju sel aastal maamaks tõuseb. Kõik vastajad kinnitasid Lutsule, et maamaks võib tõusta kuni 10 protsenti, mitte rohkem. Luts ei saagi nüüd aru, kust otsast vaadates see maksimaalselt 10 protsenti peaks arvutatama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles