Paljud kutsekooli lõpetanud omandatud erialal tööle ei hakka. Riik tahab tasuta õppimise süsteemi korrastada (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Pehme mööbli valmistaja ja mööblirestauraatori eriala asutakse kutsekoja uuringu järgi sageli õppima hobi või enesearengut silmas pidades, kuid hiljem soovitakse end ikkagi erialaselt rakendada. Takistuseks võib seejuures saada ebapiisav nõudlus.
Pehme mööbli valmistaja ja mööblirestauraatori eriala asutakse kutsekoja uuringu järgi sageli õppima hobi või enesearengut silmas pidades, kuid hiljem soovitakse end ikkagi erialaselt rakendada. Takistuseks võib seejuures saada ebapiisav nõudlus. Foto: Elmo Riig

Kutsekoja uuring näitab, et hulk kutsekooli lõpetanuid oma erialal tööle ei hakka, ning seepärast on haridus- ja teadusministeerium asunud tasuta kutseõppe põhimõtetes korda looma.

OSKA uuringust selgus, et 70 kutseõppekava lõpetanutest rakendab hiljem tööturul oma erialaseid oskusi vähem kui 40 protsenti. «Rakendumine on aga kutseõppe puhul oluline,» nentis ministeeriumi kutseharidusreformi juht Triin Laasi-Õige ning selgitas, et koolitustellimuse kavandamisel on ministeeriumil tähtis teada, kuhu, millisel tasemel ja millisele õppijale tuleks tasuta koolikohti luua.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles