Esimest korda koduomanikele makstav toetus leevendab soojamuresid

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
15. veebruarist saavad Viljandimaal Viljandis ja Karksi-Nuias väikeelamute omanikud oma kodu küttelahenduse parandamiseks ja õhusaaste vähendamiseks KredExi uhiuuest toetusvoorust raha taotleda.
15. veebruarist saavad Viljandimaal Viljandis ja Karksi-Nuias väikeelamute omanikud oma kodu küttelahenduse parandamiseks ja õhusaaste vähendamiseks KredExi uhiuuest toetusvoorust raha taotleda. Foto: Elmo Riig

Tänasest avas KredEx esimest korda toetusvooru, et tiheasustusega alade elanikud saaksid küsida raha oma kodu küttelahenduse uuendamiseks ning ühtlasi vähendada õhusaastet ja suurendada tuleohutust. Taotluste esitamisel ei kehti reegel «Kes ees, see mees», vaid määravat rolli mängib elamu omaniku sissetulek.

KredExi eraisiku toetuste valdkonna juht Kersti Saar selgitas, et taotlusi saab esitada vähemalt seitse päeva, kõiki neid menetletakse ning neist, mis vastavad nõuetele, moodustatakse pingerida, võttes appi nõutav lisadokument ehk väikeelamu omaniku eelneva kalendriaasta maksuandmete tõend.

«Toetust saavad need, kes on väiksema sissetulekuga. Tahame soodustada just seda, et väiksema sissetulekuga inimesed saaksid oma kütteseadmeid korrastada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles