Sakala sõber sai rändkuju kätte Jakobsoni valvsa pilgu all

Copy
Sakala peatoimetaja Hans Väre õnnitles sõbrapäeval pressisõbraks valitud vaimse tervise eksperti Heli Luike. Tema kätte rändas "Lehelugeja" kuju, toimingut tunnistas Sakala asutaja Carl Robert Jakobson.
Sakala peatoimetaja Hans Väre õnnitles sõbrapäeval pressisõbraks valitud vaimse tervise eksperti Heli Luike. Tema kätte rändas "Lehelugeja" kuju, toimingut tunnistas Sakala asutaja Carl Robert Jakobson. Foto: Elmo Riig

Sõbrapäeva eel kogunes Sakala toimetus, et ühiselt arutada aasta pressisõbra ja -vaenlase küsimust. Mitme kandidaadi seast valisid ajakirjanikud tänavuseks sõbraks Peaasi.ee kogemusnõustaja ja vaimse tervise eksperdi Heli Luige. Ta kutsuti sõbrapäeval Sakala toimetusse külla, et kätt suruda ning auhind üle anda.

Sakala sõber saab "Lehelugeja" keraamilise kuju, mis on enam kui veerand sajandit ühelt pressisõbralt teisele rännanud. Auhinna tükkis lillekimbuga andis Heli Luigele toimetuses Sakala peatoimetaja Hans Väre.

"Sakala sõbrad on teda aja jooksul ... ütleme, et muutnud, sest ei saa öelda, et kõik oleks teda täiustanud," tähendas Väre. "Üks laskis sellel näiteks maha kukkuda ning liimis selle siis kokku. Üks Sakala sõber leidis, et ta on veidi kiilaks jäänud, ning liimis talle juukseid juurde. Üks sõber ehitas talle kasti ja nagu näed, siis on ta vahepeal Ukraina lipud külge saanud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles