Jäine aeg tegi Linnahoolduse töötajad jalameheks, kuid möödus suuremate õnnetusteta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Teisipäeval sadanud jäävihm muutis teed ohtlikuks nii autodele kui jalakäijatele ning rüütas parkivad sõidukid jääga.
Teisipäeval sadanud jäävihm muutis teed ohtlikuks nii autodele kui jalakäijatele ning rüütas parkivad sõidukid jääga. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva õhtul kuulutas transpordiamet mitme teise maakonna seas ka Viljandimaal jäävihma tõttu välja teehoolduse erirežiimi ning pikendas seda kolmapäeva pärastlõunani. Viljandi Linnahooldusele tähendas jäine aeg suurt töökoormust, politseile ja haiglale möödus see aga rahulikult.

Linnahooluse juht Koidu Ilisson ütles kolmapäeva lõunal, et praegu saab meeskond veidi hinge tõmmata, aga eelmised paar päeva olid erakordselt keerulised ning töötajad said tublisti vatti. "Sellist asja pole ma oma Linnahoolduses töötatud seitsme aasta jooksul veel näinud, et jäävihma sajab kolm päeva järjest," lausus ta.

Ilissoni kinnitusel tulid Linnahoolduse töötajad koormuse hüppelise kasvuga toime, aga lihtne polnud see kellelegi. Ilmateatel ja -oludel hoiti silma peal ning linna teid hooldades püüti olukorra väga kehvaks muutumist ennetada. See tähendas mitmel pool libeduse tõrjumist päris mitu korda päevas, Kõrgemäe tänavale tuli teisipäeva õhtulgi kaks korda minna, sest kohalike teatel muutus see kiiresti läbimatuks. Seejuures muutis jäävihm Kõrgemäe tänava nii libedaks, seal tegid Linnahoolduse töötajad libedatõrjet jalamehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles