Mulgi valla sotsiaaltöötajad paluvad palgatõusu, vallal pole selleks raha kuskilt võtta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eelmisel aastal tõsteti Mulgi vallaametnike palkasid, tänavu mitte. Valla sotsiaaltöötajad on mures ning soovivad sama palju palka kui naaberomavalitsuste sotsiaaltöötajad.
Eelmisel aastal tõsteti Mulgi vallaametnike palkasid, tänavu mitte. Valla sotsiaaltöötajad on mures ning soovivad sama palju palka kui naaberomavalitsuste sotsiaaltöötajad. Foto: Elmo Riig

Mulgi valla sotsiaaltöötajad saatsid vallavalitsusele ühispöördumise sooviga, et nende palk oleks vähemalt võrdne maakonna teiste sotsiaaltöötajate omaga. Vallavanem Imre Jugomäe on ta sotsiaaltöötajate mure ja soovidega igati päri, kuid vallas praegu palgatõusuks raha pole ning neid saab alles järgmisel aastal üle vaatama hakata.

Kuus pöördumisele alla kirjutanud sotsiaalvaldkonna töötajat märkisid, et sotsiaaltöö ja lastekaitse spetsialisti palk on Mulgi vallas 1521 eurot, samas kui Viljandi vallas maksti eelmise aasta alguses 1700 eurot ning Viljandis ja Põhja-Sakala vallas makstakse 1600 eurot. Seejuures on hiljuti sotsiaaltöö spetsialisti otsinud Põhja-Sakala vald pakkunud palgaks 1800 eurot, mis viitab, et teised omavalitsused on liikumas palkade tõstmise teed.

Töötajad kirjutavad oma pöördumises, et kui olukord ei lahene, võib see endaga kaasa tuua sotsiaalvaldkonna töötajate lahkumisi ning kaadrivoolavus tekitaks olukorra, kus ametnikud ei tunne enam kohalikke inimesi ega nende muresid, mistõttu olukordade lahendamine võtab märksa enam aega ja ressurssi kui muidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles