Veel mõnda aega Vabaduse platsi ehtiva mao edasine saatus on selgumisel

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi Tuled juhatas muu hulgas kohtadesse, kuhu viljandlase jalg ilmselt harva satub. Üks selliseid paiku oli Lennukitehase kelder.
Viljandi Tuled juhatas muu hulgas kohtadesse, kuhu viljandlase jalg ilmselt harva satub. Üks selliseid paiku oli Lennukitehase kelder. Foto: Elmo Riig

Läinud nädala lõpu sisustanud festival Viljandi Tuled tõi õhtusest kargest ilmast hoolimata linna hulga liikumist. Reedel alanud sündmus koondas varasematest festivalidest rohkem inimesi ja just väliinstallatsioonid eesotsas Vabaduse platsil paikneva maokujuga "Ouroboros" pälvisid palju tähelepanu.

"See madu tuli isegi veel ägedam kui kavandi peal," kostis Viljandi Tulede peakorraldaja Kaisa Ailt ja rääkis, et vahest kõige rohkem rahvast korraga oligi avamisel sellesama installatsiooni juures. Ühtlasi tõstis ta esile Viljandi järve ääres paikneva jäätellistest taiese "Perpetual". Palju vaatajaid kohale toonud teos oli tehnilisest küljes korraldajatele ja selle tegijatele paras peavalu, sest nagu Ailt ütles, vajas see ilma vingerpussi tõttu SOS-lahendust. "Õnneks päris sula ei olnud, aga erilahendusi oli tarvis," tähendas ta. Korraldajatel tuli hulk jäätelliseid valmistada külmhoones, ehkki nad olid lootnud, et miinuskraadid õues vee ise ära külmutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles