Endine jalgpallikoondislane Kaimar Saag liitus Viljandi Tulevikuga

Sakala
Copy
Endine Eesti koondislane Kaimar Saag (vasakul) ja Tuleviku klubi tegevjuht Rihard Reimaa sõlmisid reedel kokkuleppe, et Saag hakkab esindama Viljandi Tulevikku.
Endine Eesti koondislane Kaimar Saag (vasakul) ja Tuleviku klubi tegevjuht Rihard Reimaa sõlmisid reedel kokkuleppe, et Saag hakkab esindama Viljandi Tulevikku. Foto: Kevin Kohjus

Möödunud kahel hooajal Paide Linnameeskonda esindanud Kaimar Saag mängib käesoleval hooajal Viljandi jalgpalliklubis Tulevik.

Tuleviku tegevjuhi Rihard Reimaa sõnul on Kaimar Saagi liitumine Tuleviku esindusmeeskonnaga väga oluline täiendus, sest tema kogemustepagas nii mängija kui treenerina on Viljandis väga oodatud. "Loodame väga, et Kaimari unikaalne kogemus nii välisklubidest kui kodumaiste tippude juurest annab meie noortele juurde tahtmist kõrgemale pürgida ning unistuste nimel veel rohkem pingutada," ütles Reimaa pressiteate vahendusel.

Kaimar Saag ise ütles, et kui algavaks jalgpallihooajaks Eesti kõige kõrgemalt tasemelt eri põhjustel enam ühtegi päris õiget pakkumist ei tulnud, siis ei pidanudki palju kaaluma. "Süda lihtsalt kutsus Viljandisse," ütles Saag ja tõdes, et kuigi aastate jooksul on mängitud mitmes välisriigis ning Eesti erinevates linnades, siis sellist missioonitunnet, nagu tal nüüd on Viljandi klubi vastu, pole Eestis kuskil mujal tekkinud. Kaimar Saag on sündinud ja kasvanud Viljandis ning siit ka jalgpalluriteed alustanud.

"Proovin nüüd koos Indreku (peatreener Indrek Ilves – toimetus), Rihardi, klubi värske juhatuse ja kogu esindusmeeskonnaga anda parima, et Viljandi jalgpallil järjest paremini läheks ja aastatega õpitud kogemused väärikalt edasi saaks kantud," lisas Saag.

Esindusmeeskonna peatreener Indrek Ilves on liitumise lõplikku otsust oodanud juba detsembrist ning on värske täienduse üle siiralt õnnelik. "Juba selle lühikese aja jooksul, mis Kaimar koos meiega on treeninud, on näha tema suurt pühendumist ja ambitsiooni meeskonda arendada," lisas Ilves.

Ta rõhutas, et Kaimar Saagi mängiva abitreeneri positsioon annab kindlasti mõtteainet kogu esindusmeeskonna taustasüsteemile, sest kahe rolli sujuv ühitamine on põnev proovikivi. "Lähipäevil paneme detailse plaani ja rollid paika ja hakkame liigahooaja alguse poole tüürima," lisas Ilves. Viljandi Tulevik mängib Eesti esiliiga B tasemel ehk tugevuselt kolmandas liigas.

Eesti rahvuskoondises on Kaimar Saag pidanud 46 mängu ja löönud kolm väravat. 2019.–2021. aastani esindas Saag samuti Viljandi Tulevikku, aga toona mängis siinne meeskond meistrisarjas.

Viljandist siirdus ta Paide Linnameeskonna koosseisu, kus mängis 2023. aasta jalgpallihooaja lõpuni. Varem on Saag mänginud ka FC Levadias ja Tallinna JK Kalevis.

Lisaks Eesti klubidele on ta klubikarjääri jooksul mänginud Taani klubides Silkeborg IF ja Vejle Kolding, Rootsi klubis Assyriska FF, Norra klubis Nybergsund Trysil ja Fääri saarte klubis B36 Tórshavn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles