Juhtkiri Pärandatud mured

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viljandi abilinnapea vahetub taas. Õnneks on linnajuhtimine tiimitöö ülejäänud linnavalitsusega ja koostöö tõelise võimu kandja linnavolikoguga, nii et ülemäära murelik vahetuste pärast olla ei maksa. Murelik võiks olla hoopis linna ees lasuvate probleemide pärast, mida ametist lahkuv abilinnapea ka loetles.

Lahendust vajavad need üht- või teistpidi kõik, aga eriti suurt tähelepanu nõuab Kaare kooli küsimus, mis on juba aastaid homse varnas rippunud. Kui jätta lootus, et raekoja keldrist leitakse potitäis kulda, millega Kaare koolile uus hoone ehitada, on Viljandi linnajuhtidel kaks valikut: kas panna suurele hulgale erivajadusega lastele mõeldud Kaare kooli maja kinni või maksta tagasi umbes kolm miljonit eurot, mis Paalalinna kooli renoveerimiseks anti.

Kaare kooli maja ei ole võimalik lammutada, sest kooliperel pole sealt kuskile minna. Seda kooli ei ole võimalik sulgeda, sest erivajadusega lastel on vaja kuskil õppida. Euroliidule kolme miljonit eurot pole ammugi võimalik tagasi maksta, sest ametisse astuva uue abilinnapea laual on muu hulgas küsimus, kust leida 45 000 eurot, et tõsta õpetajate palgatõusu kiiluvees ka lasteaiaõpetajate palka. Ilmselgelt ei ole linnal sellist raha, et toetus tagasi maksta. Aga kui leping täitmata jääb, oodatakse meilt selle summa tagastamist. Läbirääkimised ministeeriumiga pole vähemalt seni teadaolevalt linnale vähegi sobivale lahendusele lähemale viinud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles