Muuseumis näeb ennistatud ehteid

Sakala
Copy
Näitusel näeb Viljandi muuseumi kogust pärit ehteid, mille on ennistanud kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia üliõpilased konserveerimispraktikumil.
Näitusel näeb Viljandi muuseumi kogust pärit ehteid, mille on ennistanud kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia üliõpilased konserveerimispraktikumil. Foto: Herki Helves

Tänasest saab Viljandi muuseumis näitusel "Ennistatud ehe" tutvuda Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia üliõpilaste konserveerimispraktikumi töödega.

2011. aastal avatud rahvusliku metallitöö erialal on tegeldud kohaliku pärandi, selle mustrite, vormide ning tehnikate uurimise ja rakendamisega. Õppetöö käigus tutvutakse rahvuslike ja kohalike pärandesemetega Eesti muuseumides. Koopiate joonistamise, tehnoloogiliste katsetuste ja museaalide konserveerimisega jõutakse lähemale vanade meistrite oskustele ja teadmistele. Selle kaudu avardub ka arusaam esemete omaaegsest otstarbest ja ilust. Neile põhimõtetele toetudes on võimalik luua vastutustundlikult esemeid, mida vajame praegu ning mis samal ajal kannavad endas edasi kohalikke traditsioone ja esteetikat.

Viljandi muuseumi etnograafiakogu esemetega tegid konservaatoritööd Kaie Konsap, Reet Kandimaa, Meelika Hainsoo, Tiina Kull, Meelis Merila, Elina Randoja, Gert Evert, Alvar Umb, Eesi Rosenberg, Reelika Ilves, Kadri Nugis ja Indrek Ikkonen.

13. veebruaril kell 16 algaval näituse avamisel antakse põgus ülevaade esitletavatest töödest. 21. veebruaril kell 16 algaval kuraatorituuril tutvustab näitusel kajastuvat metallesemete puhastamise ja konserveerimise teemat põhjalikumalt tööd juhtinud Indrek Ikkonen. Väljapanek on muuseumi näitusetoas avatud 30. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles