TEENETEMÄRK Rahvakultuuri edendaja Anneli Kundla: kui omad inimesed märkavad, siis see on tõesti ülim

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eesti rahvakultuuri keskuse spetsialist Anneli Kundla pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi.
Eesti rahvakultuuri keskuse spetsialist Anneli Kundla pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi. Foto: Elmo Riig

12 aastat Eesti rahvakultuuri keskuses töötanud ning aastaid mitmesugusel moel kultuurielu juhtinud ja korraldanud Anneli Kundla saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi rahvakultuuri edendamise eest.

Eesti rahvakultuuri keskuses rahvakultuurispetsialistina töötav Anneli Kundla on paljudele viljandimaalastele tuntud inimene ning kultuurirahvas hindab ja hoiab teda väga. Keeruline on Kundlale isegi täpset ametinimetust anda, sest rahvakultuuri keskuses on ta töötanud juba 12 aastat, aga selle kõrvalt teinud ka palju muud, näiteks juhtinud Suure-Jaani kultuurimaja ning korraldanud aastaid sealset muusikafestivali ja sadu teisi üritusi.

Kolmapäeva hommikul, kui presidendi teenetemärkide laureaadid välja kuulutati, oli Anneli Kundla teel maakonna kultuuritöötajate nõupidamisele ja koolitusele, et organiseerida järjekordseid üritusi, teistega mõtteid vahetada ja kultuurikatel ikka keemistemperatuuril hoida. Õnneks leidis ta oma tihedast päevakavast veidi aega, et tungivalt peale käiva ajakirjanikuga juttu rääkida. Enda teada rahvakultuurist Viljandimaal, lähenevast vastlapäevast ning muust sellisest, mis ajakirjanikku millegipärast hirmsasti just kolmapäeva hommikul huvitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles