Politsei leidis Suure-Jaanist poodud väikse lapse ja tema isa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Uuendatud 7. veebruar 2024, 12:23
Copy
Suure-Jaanist leiti kuurist poodud laps ja tema isa.
Suure-Jaanist leiti kuurist poodud laps ja tema isa. Foto: Madis Veltman

Politsei sai teisipäeval teate, et Suure-Jaanis on ühest kuurist leitud poodud laps ning tema kõrvalt poodud isa.

Surnud mehe avastas kinnistu kuurist naaber ning sündmuskohale saabunud politseinikud avastasid samast ülespoodud mehe tütre. Sakala andmetel oli laps nelja-aastane.

Et uurimine on algusjärgus ning lähtudes lähedaste huvidest, prokuratuur ja politsei praegu seda juhtumit rohkem ei kommenteeri.

ABI

Kõiki, kes tunnevad, et vajavad juhtunuga seoses psühholoogilist tuge, julgustatakse ühendust võtma peaasi.ee lehel olevatel kontaktidel.

Kellega rääkida?

Kui sa ise vajad või sinu lähedane vajab enesetapumõtete tõttu abi, siis loe lehtedelt Peaasi.ee/suitsiid või Lahendus.net.

Helistades saab abi järgmistelt numbritelt.

Lasteabi 116 111 ööpäev läbi.

Ohvriabi 116 006 ööpäev läbi.

Emotsionaalse toe ja hingehoiu telefon 116 123 iga päev kella 14–24.

Eluliin 655 8088 (eesti keeles), 655 5688 (vene keeles) iga päev kella 19–7.

Kiirabi 112 ööpäev läbi.

Psühhiaatriakliiniku valvetuba Jämejalal Pargi teel 6435 4255 ööpäev läbi.

Pöörduda võib ka perearsti, sõbra või lähedase ning kogemusnõustaja poole, samuti saab abi Viljandi Perepesast ja noortekeskusest.

Mida meeles pidada?

Surmamõtete kohta küsimine ei lükka inimest surmale lähemale. Pigem vastupidi. Seega julge küsida! Kohe täitsa otse: kas sul on olnud või on praegu surmamõtteid?

Aitaja vajab samuti abi. Kindlusta enda lähiring ja harjuta raskete teemade väljarääkimist. Kasuta vajadusel professionaali abi. Aitaja ei ole vähem tähtis kui abivajaja.

Suitsiidset inimest ei saa tema mõtetest nii-öelda välja rääkida stiilis «Sul on ju nii palju, mille nimel elada» või «Kui sa ennast ära tapad, siis oled loll». Suuna ta hoopis abi küsima, pakkudes samas, et võid olla kõrval, kui ta helistab perearstile, nõuandlasse või kliinikusse.

Me ei saa ega tohi võtta vastutust teise inimese elu eest, aga me saame pöörata tähelepanu, hoolida, küsida, märgata ja suunata abile.

Mida teha enesetapule viitava postitusega?

Kui näed postitust, milles sõber kirjutab suitsiidimõtetest, sellest, et ta ei taha enam elada, või vihjab muul moel oma mustadele mõtetele, kirjuta talle sõnum ning anna teada, et märkasid postitust ja hoolid temast. Proovi aru saada, mis teda selliste mõteteni on viinud, ja julgusta abi otsima. Võta sõbra mõtteid tõsiselt, kuula teda ja hinda realistlikult enda abiosutamise võimalusi.

Helista ja küsi, mis sinu lähedase elus toimub ja kas saad kuidagi toeks olla.

Kui tead postitajale lähemaid inimesi, võta nendega ühendust ja arutage omavahel, kes mida edasi teha saab.

Julge teavitada politseid, helistades numbril 112.

Võta ühendust veebikonstaabliga.

Allikas: Peaasi.ee

Copy

Märksõnad

Tagasi üles