Päevaintervjuu: Viies aastaaeg ajas jaapanlase lendama

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satto Okayasu
Satto Okayasu Foto: Aivar Ruukel

Üks sadadest turistidest, kes viimase paari nädala jooksul Soomaal on käinud, on jaapanlane Satto Okayasu. Ta lendas Eestisse just nimelt üleujutuse nägemiseks. Okayasu on Soomaal loodust nautimas käinud varemgi, kuid suurvee ajal pole ta siia veel juhtunud.
 

Satto Okayasu, kas te sõitsite Jaapanist Eestisse spetsiaalselt Soomaa üleujutuse pärast?

Just. Ma olen kaks korda Soomaal käinud, kuid mitte tulvavee ajal. Seepärast olin juba mitu aastat plaaninud sel ajal uuesti Soomaale tulla. Olen seda varasematel aastatel internetist jälginud, kuid tahtsin ka oma silmaga näha.

Nüüd, kui olete seda näinud — kas pikk reis tasus ennast ära?

Kindlasti tasus. Jaapanis on väga vähe Soomaa-sarnaseid märg­alasid ja viiendat aastaaega pole meil üldse, on ainult neli. See on hämmastav, see on looduse ime!

Esialgu oli mul kavas tulla 4. või 5. aprillil, sest selleks ajaks oleks mul töö lõppenud, kuid Soomaa turismiettevõtja Aivar Ruukel arvas, et siis on suurvesi läbi. Seepärast tegin  plaanid ümber ja saabusin eelmisel nädalal.

Ajastus oli suurepärane. Jõudsin suurvee ajaks ja nüüd hakkas tagatipuks lund sadama. Jaapanis on juba kevad.

Kas soovitate ka kaasmaalastel Eestisse tulla?

Igal juhul teen seda. Eesti pole praegu Jaapanis väga populaarne turismisihtkoht, kuid siia tasub tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles