Viljandimaa kool paistis Eestis silma suure tõusuga laia matemaatika eksami punktides (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mullu teenisid Eesti keele riigieksami keskmise tulemuse põhjal siinsetest keskhariduse omandajatest kõige paremad punktid Viljandi gümnaasiumi õpilased, laias matemaatikas edestasid keskmisega teisi Kitzbergi gümnaasiumi lõpetajad.
Mullu teenisid Eesti keele riigieksami keskmise tulemuse põhjal siinsetest keskhariduse omandajatest kõige paremad punktid Viljandi gümnaasiumi õpilased, laias matemaatikas edestasid keskmisega teisi Kitzbergi gümnaasiumi lõpetajad. Foto: Marko Saarm

Teisipäeval ilmus Postimehes riigieksamite tulemuste põhjal koostatud koolide edetabel, millest selgub, et Viljandi gümnaasium on siinsete keskhariduse pakkujate seas endiselt juhtival kohal. Samas paistis laia matemaatika riigieksami suurimate tõusjate seas silma Kitzbergi gümnaasium.

Laia matemaatika eksami sooritas Kitzbergi gümnaasiumis mullu seitse õpilast ehk pooled toonastest abiturientidest ning keskmine tulemus oli 72,9. Aasta varem oli viie õpilase keskmine tulemus 27,4 punkti. Eestis andis see nimetatud eksami võrdluses 29. koha, mis oli Viljandimaa koolidest parim.

«See oli Eesti tippude seas,» tähendas direktor Jaak Israel. Ta selgitas, et koolis on juba kolm aastat uus õpetaja ja muutust on märgata. Samas tõdes direktor, et asi hakkab siiski pihta juba varem kui gümnaasiumiastmes ja eks tulemus olene ka lennust. See oli viimati tugev. Nagu Israel ütles, oskas ta head tulemust küll oodata, kuid nii kõvad punktid siiski üllatasid. Parim laia matemaatika tulemus oli neil 91 punkti ja sellele järgnesid üle 80 punkti toonud sooritused. Alla 50 punkti ei saanud keegi. Israel lisas, et laia matemaatika üle on tal tõepoolest hea meel, kuid laste nutikus matemaatikas ja loodusainetes on hakanud silma paistma juba varemgi, näiteks olümpiaadidel ja võistlustel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles