Sürgavere uus külavanem asub kooli nimel võitlusse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Senise külavanema Eve Soopa selja taga on viieliikmeline uus külaseltsi juhatus. Järjekorras neljas on Sürgavere külavanema märgi kaela saanud Terje Semjonova. Veel on pildil Imbi Suurpere, Liina Sulaoja, Malle Kukk ja Hannes Martma.
Senise külavanema Eve Soopa selja taga on viieliikmeline uus külaseltsi juhatus. Järjekorras neljas on Sürgavere külavanema märgi kaela saanud Terje Semjonova. Veel on pildil Imbi Suurpere, Liina Sulaoja, Malle Kukk ja Hannes Martma. Foto: Erakogu

2. veebruaril valis Sürgavere küla endale uue vanema. Viis aastat ametlikult seda tiitlit kandnud Eve Soopa andis teatepulga üle Terje Semjonovale, kelle peaeesmärk on kolme lapse emana võidelda kooli ja lasteaia püsimajäämise nimel.

Suure-Jaani kooli Tääksi õppekoht, hakkas jaanuarist riigilt lisaraha saama, aga Sürgavere õppekoht abisaajate sekka ei mahu, sest seal on haridusministeeriumi arvates liiga vähe õpilasi. Seega on suur oht, et üheksaklassilisest koolist kuueklassiliseks taandunud õppeasutus, millega samas majas on lasteaed, võidakse sulgeda ning maja maha müüa. Praegu on Sürgavere õppekoha nimekirjas 16 last ja lasteaias samuti 16 last.

«Hakkan võitlema selle nimel, et kool ja lasteaed Sürgaverre alles jääksid,» sõnas uus külavanem Terje Semjonova. Tal käivad 12- ja kaheksa-aastane laps seal koolis ning kaheaastane lasteaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles